Žiri

Jako smo sretni jer će vaše radove pregledati dvije sjajne žene - Lana Kihas Pranjić, mama, blogerica, odgajateljica, edukatorica i divna umjetnica Dunja Niemčić čiju biografiju ćemo staviti naknado, odmah po autorizaciji :)

 

Lana Kihas Pranjić je odgojiteljica-blogerica, magistra ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. Radi kao odgojitelj-mentor u dječjem vrtiću „Petar Pan“ u Zagrebu. Glavna je koordinatorica programa edukativnih konferencija Mliječni zub – odgajati znanjem i srcem, namijenjenih roditeljima i odgojno-obrazovnim stručnjacima koji rade s djecom rane i predškolske dobi.

Provodi razna istraživanja, vodi korisne radionice za roditelje i stručna usavršavanja za odgojitelje. Piše stručne članke o teorijskim i praktičnim znanjima o odgoju i obrazovanju djece. Sudjeluje u projektima u programima Agencije za mobilnost i programe Europske unije. Nositeljica je licence NLP- praktičara.

Radi i kao predavačica u programu osposobljavanja za dadilje Zdravstvenog učilišta Medical.

 


Dunja Niemčić je likovna umjetnica i dizajnerica lutaka i suvenira, prisutna na likovnoj i kazališnoj sceni dugi niz godina kroz samostalne izložbe autorskih lutaka, 80ak kazališnih predstava za djecu i odrasle među kojima su i višestruko nagrađivane predstave "Male Scene" koje su obišle svjetske pozornice.

Surađuje sa profesionalnim i amaterskim kazalištima diljem Hrvatske i  sa izdavačkom kućom Klet već nekoliko godina na izradi ginjol lutaka za potrebe rada sa djecom u nižim razredima. Zadnji projekti na kojima je radila  su sa Zagrebačkom filharmonijom :predstava "Priča o Zimogroznom " i opera za djecu "Ivica i Marica" te ilustracije za knjigu Iozefine Jasne Petrović " Pravo na krik ". 


Stalni je suradnik "Tvornice lutaka " Živi i radi u Zagrebu.